FAQ

0900-bellen-buitenland

0900 goedkoop bellen

Waarom ‘moet’ ik het hekje (#) intoetsen na het telefoonnummer?

Door het hekje in te toetsen weet het telecomplatform dat u klaar bent met intoetsen van alle nummers. Het platform wacht dan niet langer maar begint direct met het opzetten van het telefoongesprek. Wachten kost verloren tijd, u bespaart dus minder. Dus met het toetsen van een hekje verliest u geen geld maar bespaart u optimaal met 0900 bellen.

Werkt 0900 bij elke aanbieder of abonnement ?

Ja, U kunt onze 0900 bellen diensten gebruiken vanaf elk netwerk of aanbieder. Bij gebruik van een mobiele telefoon zal de mobiele operator echter een extra toeslag rekenen bij het bellen vanaf mobiel naar 0900 nummers.

Per 1 juli 2013 is de hoge toeslag vervallen. Nu betaalt u alleen een toeslag die gelijk is aan het bellen naar een vast nummer in NL als dit niet in uw bundel zit. let op: als u bellen naar vaste nummers in NL wél in uw bundel heeft, dan betaalt u dus niets extra maar alleen het 0900 tarief van de bestemming die u belt en het standaard starttarief van € 0,045 incl BTW.

Ik bel altijd via 16xy nummers, Ziggo, UPC, Zeelandnet, Carrier Pre Select (CPS) of InternetPlusBellen; kan ik jullie dan ook gebruiken?

Ja, met alle standaard diensten / telefonieaanbieders die in Nederland actief zijn, of dat nou VoIP, 16xy, Carrier (pre)Select, breedband, of InternetPlusBellen zijn, kunt u namelijk naar een 0900 nummer bellen zoals naar ieder ander 0800 of 090X nummer. Het 0900 nummer dus in principe vanaf elk netwerk worden gebeld tenzij deze expliciet door uzelf of uw telecomaanbieder is geblokkeerd, maar dit is standaard niet het geval.

Hoe kan ik het toegangsnummer van jullie  0900 dienst in mijn mobiele telefoon programmeren of in mijn vaste telefoon?

U kunt het toegangsnummer inprogrammeren op uw mobiele telefoon op de volgende manier:

Apple iPhone: WACHT programmeren:

Anders dan een PAUZE toets kunt u beter een WACHT toets inprogrammeren. U koppelt dan in de contacten van uw iPhone het 0900 nummer aan het te bellen nummer wat u wilt bellen. Nadat het 0900 nummer is gebeld en de welkomstboodschap begint, verschijnt rechts onderin uw scherm de knop DIAL 00 etc.  Als u hierop toetst dan wordt automatisch et te bellen nummer gebeld.

De WACHT of WAIT in een bestaand iPhone contact programmeren werkt als volgt:

1.           Ga naar Contacten en kies een contact en het telefoonnummer waarin u de WACHT wilt invoegen.

2.           Klik dan op WIJZIG/EDIT waarna u het telefoonnummer selecteert waar u het 0900 nummer vóór wilt programmeren met een WACHT er tussenin. Voer het 0900nummer in vóór het telefoonnummer en zet de muis/cursor tussen het 0900nummer en het telefoonnummer.

3.           U toetst dan de   + * #   toets in de linker benedenhoek van het scherm.

4.           Het toetsenbord lay-out wijzigt naar 1 2 3 en rechts onderin ziet u een knop met WACHT of WAIT.

5.       Voor het invoegen van een WACHT, tikt u de WACHT knop. Er verschijnt dan een punt komma ( ; )

6.           Toets op DONE en zo heeft u het 0900 nummer met een WACHT aan het telefoonnummer gekoppeld. Het ; moet precies tussen het 090 nummer en het telefoonnummer staan.

Blackberry: pauze programmeren

Hier staat beschreven hoe u pauzetoets in een Blackberry smartphone kunt programmeren, er zijn 2 manieren:

Manier 1:

Bij het invoeren van het telefoonnummer in de contacten kunt u het trackwheel gebruiken om hier vervolgens de pauze optie te selecteren.

Manier 2:

Bij het invoeren van het telefoonnummer kunt u tussen het 0900 nummer en het telefoonnummer ook invoegen: een “n” voor een pauze of een “b” voor een wachtmoment.

Android: pauze programmeren

Hier staat beschreven hoe u pauzetoets in een Android smartphone kunt programmeren, in principe werkt dit voor HTC, Samsung Galaxy en andere recente smartphones.

Ga naar: Settings > Call Settings > Voicemail Settings > Voicemail number….

Klik op het 123 veld om het numerieke toetsenbord op het scherm te krijgen.

Links onderin ziet u de # knop, klik daarop.

Nu ziet u diverse opties inclusief een pause en wait optie. Klik op pause.

Pause, dit is een korte pauze, er verschijnt een komma ( , ) waar het pauzemoment moet komen. Herhaal dit als de pauze langer moet zijn. Eén komma is ongeveer één seconde. Dus als voorbeeld wilt u dit nummer:
*09000799,,,,004412345678#
Dus 09000799 is het inbelnummer, dan de pauze en dan het telefoonnummer bijvoorbeeld in Engeland. With 1234 representing your passcode.

Nokia / Samsung pauze programmeren:

(voor de vooral oudere modellen, anders raadpleegt u de handleiding van uw telefoon):

Vanuit CONTACTEN kiest u het contact van wie u het telefoonnummer wilt aanpassen met het 0900 nummer ervoor.

Toets eerst het 0900nummer, dan drie keer de ‘*’ toets, en de letter ‘p’ verschijnt vervolgens in uw scherm. Dan toetst u het complete telefoonnummer wat u wilt bellen. U ziet dan het volgende: 09000781p00441234567 (als voorbeeld, een telefoonnummer in Engeland). De p geeft de pauze aan welke nodig is tussen het 0900 nummer en het telefoonnummer.

Siemens/Panasonic 

(voor de meeste modellen, anders raadpleegt u de handleiding van uw telefoon):

Vanuit CONTACTEN kiest u het contact van wie u het telefoonnummer wilt aanpassen met het 0900 nummer ervoor.

Toets het 0900 toegangsnummer, en hou dan de “0″ ingedrukt tot het “+” verschijnt. Daarna het telefoonnummer. U ziet dan: 09000781+004912334567 (als voorbeeld een nummer in Duitsland). Het + teken geldt voor een goed geprogrammeerde pauzetoets.

Motorola/Ericsson

(voor de meeste modellen, anders raadpleegt u de handleiding van uw telefoon):

Toets het 0900 toegangsnummer, en druk dan op “*” tot u de letter ‘p’ ziet verschijnen. Daarna het telefoonnummer. U ziet dan: 09000781p004912334567 (als voorbeeld een nummer in Duitsland) >>>Bovenstaande programmeringen kunnen in de loop der tijd wijzigen of verschillen per type mobiele telefoon. Raadpleeg bij afwijkingen de handleiding van uw mobiele telefoon terug.

Vaste telefoon:

Voor het programmeren in uw vaste telefoon raden wij u aan even de beschrijving van uw telefoontoestel te raadplegen.

Ik ben geen abonnee bij KPN maar een andere breedband, vaste telefonie of kabel aanbieder (bijv. UPC, Ziggo). Kan ik dan ook besparen met  0900 bellen?

Jazeker! U geniet van dezelfde lage tarieven, ongeacht welke vaste telefoon aanbieder u gebruikt. Mocht er toch een aanbieder zijn die een toeslag berekend, dan is deze verplicht hiervan bij aanvang van het gesprek melding te geven.terug

Kan ik  bellen vanuit het buitenland naar 0900 nummers?

Ja dat kan, via een omweg. Hiermee kunt u tóch 0900 nummers bellen vanuit het buitenland. Ook als 0900 nummers zijn geblokkeerd dan kunt u met deze oplossing de blokkade omzeilen. Klik hier voor 0900 prepaid

Kan ik 0900 bellen vanuit de telefooncel of munttelefoon gebruiken?

Ja, in principe wel. Echter de toeslagen voor het bellen naar een 090x nummer verschillen van de provider/eigenaar. Check deze desnoods eerst voordat u gaat bellen, want normaliter geldt er een toeslag.

Heb ik goedkoop bellen telefoonkaarten nodig en waar zijn deze verkrijgbaar?

Nee, u heeft helemaal geen speciale telefoonkaarten nodig. U gebruikt de  0900 bellen service vanaf iedere telefoon, 24 uur per dag. Om goedkoop te bellen met  0900 bellen heeft u verder geen aanmelding, abonnement, credit cards.

Wat veranderde er per 1 juli 2013?

Uitleg over de nieuwe wetgeving omtrent toeslagen op het bellen naar 0900 nummers per 1 juli 2013.

De overheid heeft nieuwe regels opgesteld voor de kosten voor het bellen naar betaalde servicenummers zoals onze 0900 nummers. U krijgt, net zoals bij het bellen naar een servicenummer vanaf uw mobiele telefoon, vanaf 1 juli 2013 een melding te horen over de gesprekskosten vanaf de vaste lijn en vóór ieder gesprek. U betaalt naast het tarief voor het servicenummer ook een gesprektarief. Dit geldt voor alle nummerreeksen die beginnen met 09, 18, 084 en 087.

Als u belt met een vaste lijn, worden op dit moment alleen de kosten van het servicenummer in rekening gebracht, en niet de kosten voor het gesprek. Dus het tarief dat u nu betaalt zijn de kosten die 0900bellen per minuut in rekening brengt plus een starttarief per gesprek (€ 0,045 incl BTW).

U betaalt vanaf 1 juli 2013 naast dit tarief ook de kosten voor het gebruik van uw vaste telefoonaansluiting. Deze kosten zijn de kosten die u aan uw vaste telefoon aanbieder betaalt voor het bellen naar vaste telefoonnummers in Nederland.

In de meeste gevallen geldt dat men een bundel heeft waaruit ook de gesprekken naar vaste telefoonnummers komen. In dat geval verandert er voor de vaste beller dus niets.

Echter mobiel bellers hebben straks een groot voordeel. Tot 1 juli rekenen mobiele aanbieders erg hoge toeslagen voor het bellen naar 0900 nummers, vanaf 1 juli is dat voorbij en betaalt ook de mobiele beller slechts het tarief voor bellen naar een vast telefoonnummer. Ook voor de mobiele beller geldt: als bellen naar vaste telefoonnummers vanuit de bundel kan, dan belt u dus helemaal voordelig vanaf mobiel naar het buitenland en naar Nederlandse nummers*

*check uw huidige tarief om een goede vergelijking te kunnen maken met de tarieven van 0900bellen.com.

TIP: om het bellen vanaf mobiel makkelijker te maken kunt u het 0900nummer koppelen aan het te bellen nummer. zo hoeft u niet steeds apart het 0900nummer en dan het te bellen telefoonnummer in te toetsen. Lees hier hoe u het 0900 nummer kunt voorprogrammeren en koppelen aan het telefoonnummer.

Rekenvoorbeeld

Wat betaal ik nu als ik bel vanaf mijn vaste telefoon?

Tot en met 1 juli 2013 betaalt u alleen de kosten van het betaalde servicenummer. Als dit nummer bijvoorbeeld € 0,20 per minuut kost, dan betaalt u tot deze datum alleen deze € 0,20 per minuut. Bijvoorbeeld drie minuten bellen kost u in totaal € 0,60 (3 keer € 0,20).

Wat betaal ik vanaf 1 juli 2013?

Vanaf 1 juli 2013 betaalt u naast de kosten van het servicenummer ook de kosten voor het gebruik van uw vaste- of mobiele telefoonaansluiting voor het bellen naar vaste telefoonnummers in Nederland inclusief het starttarief. Drie minuten bellen kost u in totaal dan meer, tenzij u bellen naar vast in uw bundel heeft.  De gesprekskosten vaste telefoonnummers Nederland zijn verschillende per provider en per abonnement.

Geen extra kosten?

Voorbeeld: u heeft VolopBellen van Ziggo? Dan vallen de nieuwe kosten in dit pakket. In alle andere gevallen worden de gesprekstarieven in rekening gebracht.

Samengevat:

Klanten die bellen met…  Bellen naar 0900-nummers… Want… 
Mobiele telefoon met bundel Wordt goedkoper De extra 0900-kosten, die nu al gerekend worden, vallen vanaf 1 juli 2013 binnen de bundel
Mobiele telefoon zonder bundel Blijft gelijk Geen wijziging
Vaste telefoon mèt bundel* Blijft gelijk De extra vaste kosten die per 1 juli 2013 worden gerekend vallen binnen de bundel.
Vaste telefoon zonder bundel Wordt duurder Vanaf 1 juli 2013 worden extra vaste kosten bovenop de 0900-kosten gerekend.

 

Facturatie 0900 bellen

Kan ik een gespecificeerde rekening krijgen?

Ja, maar echter niet van 0900 bellen. U ontvangt de rekening van uw telecom aanbieder. Indien u wilt weten wat u daadwerkelijk heeft gebeld dan moet u bij uw telecom aanbieder zoals KPN UPC of Ziggo een gespecificeerde rekening opvragen.

Waarom/hoe betaal ik het verbruik aan mijn vaste- of mobiele aanbieder?

Uw verbruik voor het goedkoop bellen naar 0900 nummers worden altijd automatisch door uw vaste-(KPN, UPC etc.) of mobiele aanbieder (KPN/HI, Vodafone, Orange, T-Mobile, etc.) op uw normale telefoonnota in rekening gebracht. U zult dus nooit een factuur of nota van  0900 bellen ontvangen.

Tarieven goedkoop bellen 0900

Word ik naast het minuutstarief van het 0900nummer ook nog berekend voor het internationale gesprek?

Nee, het tarief van het 0900 nummer waarmee u goedkoop wil bellen, zijn de totale kosten van het internationale gesprek, die zijn dus inclusief. Het tarief wat u ziet is dus het totale tarief per minuut. De enige toeslag die kan worden toegepast is wanneer u belt vanaf een mobiele telefoon.

Als ik mijn mobiele telefoon of smartphone gebruik heb ik dan extra kosten van mijn mobiele aanbieder?

Ja, elke mobiele operator hanteert tot 1 juli 2013 een zogenaamde 0900 toeslag. Dit verschilt per aanbieder en abonnement. Per 1 juli 2013 vervalt de mobiele toeslag voor het bellen vanaf mobiele telefoons naar onze 0900 nummers. De overheid heeft nieuwe regels opgesteld voor de kosten voor het bellen naar betaalde servicenummers. Net zoals bij het bellen naar een servicenummer vanaf uw mobiele telefoon, krijgt u vanaf 1 juli 2013 een melding over de gesprekskosten vanaf uw vaste lijn. Vanaf die datum betaalt u naast het tarief voor het servicenummer ook een gesprektarief. Dit geldt voor alle nummers die beginnen met 09, 18, 084 en 087.

Als ik met jullie ‘goedkoop bellen’ 0900 nummer bel naar een Nederlandse mobiel die zich in het buitenland bevindt, betaal ik dan het tarief van het land waar hij/zij zich in bevind? En moet de ontvanger ook betalen voor het gesprek?

Als u naar een Nederlandse mobiel in het buitenland belt gebruik dan het 0900 nummer voor bellen naar een Nederlandse mobiele telefoon en u betaalt dus het tarief voor bellen naar een Nederlands mobiel nummer. De ontvangende partij, dus de eigenaar van de mobiele telefoon, zal betalen vanaf de grens dwz de zogenaamde roamingkosten in het buitenland. De roamingkosten voor gebeld worden in het buitenland kan de ontvanger navragen bij zijn eigen provider. Maar u als beller betaalt dus niets extra’s, behalve het tarief voor bellen naar een Nederlands mobiele telefoon.

Zijn er verborgen kosten of extra opslagen als ik 0900 bellen gebruik vanaf mijn vaste telefoon?

Neen, niet tot 1 juli 2013. Echter heeft de overheid nieuwe regels opgesteld voor de kosten voor het bellen naar betaalde servicenummers. Net zoals bij het bellen naar een servicenummer vanaf uw mobiele telefoon, krijgt u vanaf 1 juli 2013 een melding over de gesprekskosten vanaf uw vaste lijn. Vanaf die datum betaalt u naast het tarief voor het servicenummer ook een gesprektarief. Dit geldt voor alle nummers die beginnen met 09, 18, 084 en 087. Indien het bellen naar vast bij u uit de bundel gaat, dan betaalt u dus geen toeslag.

In dat geval zijn de standaard kosten:

1) tarief per minuut van het 0900 toegangsnummer, zoals vermeld op de website/tarievenwijzer, en

2) starttarief: een tarief per geslaagde* verbinding van € 0,045.

* een verbinding is geslaagd en het minuutstarief begint, nadat de welkomstboodschap u het tarief per minuut heeft meegedeeld.

Zijn alle beltarieven en bedragen inclusief BTW?

Ja, alle genoemde bedragen en tarieven van de 0900 nummers zijn inclusief 21% BTW.

Wat zijn de kosten als ik wil goedkoop bellen vanaf mobiel met 0900 bellen?

Voor het bellen vanaf een mobiele telefoon naar een 0900nummer, wordt nog een hoge toeslag berekend door uw mobiele telecom aanbieder. De tarieven voor het bellen vanaf mobiel naar een 0900 nummer zullen afhangen per mobiele provider en mobiele abonnementsvorm. De overheid heeft nieuwe regels opgesteld voor de kosten voor het bellen naar betaalde servicenummers. Net zoals bij het bellen naar een servicenummer vanaf uw mobiele telefoon, krijgt u vanaf 1 juli 2013 een melding over de gesprekskosten vanaf uw vaste lijn. Vanaf die datum betaalt u naast het tarief voor het servicenummer ook een gesprektarief. Dit geldt voor alle nummers die beginnen met 09, 18, 084 en 087.

Wordt er gebruik gemaakt van een start tarief met 0900 goedkoop bellen?

Ja, het starttarief voor het goedkoop bellen met  0900 nummers bedraagt 4,5ct per gesprek. Het starttarief betaalt u pas als de verbinding tot stand komt, dus direct na de gesproken tariefsmelding.

Is het bellen naar een stad soms voordeliger?

Jazeker, soms kan dat gelden voor een aantal steden. De TARIEVENWIJZER laat u zien welke steden in welke landen een voordeliger tarief hebben dan het tarief van het land zelf. Zo niet, dan geldt hetzelfde tarief als het goedkoop 0900 bellen naar een vaste telefoon in dat land.

Als ik naar een mobiel nummer in het buitenland bel, geldt er dan een ander tarief?

Dit geldt alleen als de TARIEVENWIJZER een ander tarief laat zien voor het bellen naar een mobiel nummer in dat land. Zo niet, dan geldt hetzelfde tarief voor het bellen naar een vaste- en mobiele telefoon. In enkele gevallen kunt u naar mobiel bellen voor hetzelfde tarief als naar een vast telefoonnummer, ook kan het mogelijk zijn dat het bellen naar een mobiel nummer goedkoper is dan het bellen naar een vast telefoonnummer. De Tarievenwijzer laat altijd het meest recente tarief zien waarmee u op dat moment goedkoop naar het buitenland kunt bellen.

Word ik per verbruikte minuut of per seconde berekend?

U wordt per verbruikte seconde berekend, dus alleen wat u werkelijk verbruikt heeft. Echter het tarief wat staat vermeld, is het tarief per minuut. Dus belt u 61 seconden, dan berekent  0900 bellen u 61 seconden, en niet 2 minuten (wat wel het geval is als uw provider per minuut afrekent). Met een afrekening per seconde heeft u dus een groot voordeel t.o.v. beldiensten die per hele minuut met u afrekenen, zoals bijvoorbeeld prepaid belkaarten.

Zijn er DAL of WEEKEND beltarieven?

De supergoedkope tarieven van  0900 bellen gelden 24 uur per dag, 7 dagen per week, dus ook gedurende het weekend.

Ik probeerde een internationaal vast nummer (bijv. naar Suriname) te bellen, maar kreeg een boodschap dat ik een 090X nummer moest gebruiken met een hoger tarief. Wat betekent dit?

Zeer waarschijnlijk heeft u 1/ het telefoonnummer verkeerd ingetoetst, of 2/ het nummer wat u belt is een mobiel telefoonnummer met een hoger tarief dan een vast telefoonnummer. In sommige gevallen geldt een hoger tarief voor het bellen naar een mobiel nummer. Om alle tarieven per land te zien, naar vast en mobiel, raadpleegt u de tarievenwijzer.

Vragen storingen

Wat moet ik doen bij een storing?

Bij een storing of andere problemen met  0900 goedkoop bellen kunt u een email sturen naar onze helpdesk, klik hier. Wij zullen dan zo snel mogelijk de storing verhelpen en dit aan u terugmelden. Vermeld vooral:

  • het tijdstip van de storing
  • vanuit welk nummer u belde
  • naar welk nummer en bestemming u belde

Ik heb geprobeerd  0900 bellen buitenland te gebruiken, maar dit lukt niet of ik krijg een vreemde boodschap.

Zeer waarschijnlijk gebruikt u een ouder type telefoon, of moet u uw telefoon op TONE schakelen in plaats van PULSE (zie gebruiksaanwijzing van uw telefoon). U kunt alleen 0900 nummers bereiken indien uw telefoon TONE/TONEN afgeeft, en niet met PULSE (de oudere type telefoons). Ook bestaat er de mogelijkheid dat u het bellen naar 0900nummers bij uw provider heeft laten blokkeren/afsluiten. Door contact met uw provider op te nemen weet u meer en kunt u eventueel weer de-blokkeren. Indien dit niet ook de oorzaak lijkt te zijn, check dan of u wel de juiste nummers heeft ingetoetst en of de nummers kloppen.

Ik kan het 0900 nummer niet bereiken, wat nu?

Het kan zo zijn dat u via een bedrijfscentrale belt waar het bellen van 0900-nummers niet is toegestaan. Een andere reden zou kunnen zijn dat u via uw abonnement geen 0900-nummers kunt bereiken. Onderzoek dit of neem contact op met uw telefonie aanbieder. Ook kunt u gebruik maken van een omweg, zo kunt u geblokkeerde 0900nummers toch bereiken, zie hier de oplossing voor het bellen naar een 0900 nummer vanuit een bedrijfscentrale.

UA-40751547-1