TIP! 0900 programmeren

0900 nummer voorprogrammeren

Nog handiger is het als u het 0900 nummer in de ‘contacten’ van uw telefoon voorprogrammeert met het nummer van de persoon die u wilt bellen. Zo koppelt u het 0900 nummer, met een korte pauze, aan het te bellen nummer. U hoeft dan niet meer eerst het 0900nummer te toetsen en vervolgens het telefoonnummer.

Belangrijk hierbij is dat u weet hoe u een korte pauze kunt programmeren tussen het 0900nummer en het telefoonnummer.

Deze webpagina beschrijft hoe u het 0900 toegangsnummer met een pauze in uw telefoon kunt programmeren. We beschrijven verschillende telefoons en smartphones, echter tussen de vele modellen kan er nog wel eens verschil zitten. Daarom, mocht het onderstaande niet werken, raadpleeg dan de handleiding van uw telefoontoestel.

Toegangsnummer inprogrammeren op uw mobiele telefoon

Apple iPhone: WACHT programmeren:

Anders dan een PAUZE toets kunt u beter een WACHT toets inprogrammeren. U koppelt dan in de contacten van uw iPhone het 0900 nummer aan het te bellen nummer wat u wilt bellen. Nadat het 0900 nummer is gebeld en de welkomstboodschap begint, verschijnt rechts onderin uw scherm de knop DIAL 00 etc.  Als u hierop toetst dan wordt automatisch et te bellen nummer gebeld.

De WACHT of WAIT in een bestaand iPhone contact programmeren werkt als volgt:

1.           Ga naar Contacten en kies een contact en het telefoonnummer waarin u de WACHT wilt invoegen.

2.           Klik dan op WIJZIG/EDIT waarna u het telefoonnummer selecteert waar u het 0900 nummer vóór wilt programmeren met een WACHT er tussenin. Voer het 0900nummer in vóór het telefoonnummer en zet de muis/cursor tussen het 0900nummer en het telefoonnummer.

3.           U toetst dan de   + * #   toets in de linker benedenhoek van het scherm.

4.           Het toetsenbord lay-out wijzigt naar 1 2 3 en rechts onderin ziet u een knop met WACHT of WAIT.

5.          Voor het invoegen van een WACHT, tikt u de WACHT knop. Er verschijnt dan een punt komma ( ; )

6.          Toets op DONE en zo heeft u het 0900 nummer met een WACHT aan het telefoonnummer gekoppeld. Het ; moet precies tussen het 090 nummer en het telefoonnummer staan.

Blackberry: pauze programmeren

Hier staat beschreven hoe u pauzetoets in een Blackberry smartphone kunt programmeren, er zijn 2 manieren:

Manier 1:

Bij het invoeren van het telefoonnummer in de contacten kunt u het trackwheel gebruiken om hier vervolgens de pauze optie te selecteren.

Manier 2:

Bij het invoeren van het telefoonnummer kunt u tussen het 0900 nummer en het telefoonnummer ook invoegen: een “n” voor een pauze of een “b” voor een wachtmoment.

Android: pauze programmeren:

Hier staat beschreven hoe u pauzetoets in een Android smartphone kunt programmeren, in principe werkt dit voor HTC, Samsung Galaxy en andere recente smartphones.

Ga naar: Settings > Call Settings > Voicemail Settings > Voicemail number….

Klik op het 123 veld om het numerieke toetsenbord op het scherm te krijgen.

Links onderin ziet u de # knop, klik daarop.

Nu ziet u diverse opties inclusief een pause en wait optie. Klik op pause.

Pause, dit is een korte pauze, er verschijnt een komma ( , ) waar het pauzemoment moet komen. Herhaal dit als de pauze langer moet zijn. Eén komma is ongeveer één seconde. Dus als voorbeeld wilt u dit nummer:
*09000799,,,,004412345678#
Dus 09000799 is het inbelnummer, dan de pauze en dan het telefoonnummer bijvoorbeeld in Engeland. With 1234 representing your passcode.

Nokia / Samsung pauze programmeren:

(voor de vooral oudere modellen, anders raadpleegt u de handleiding van uw telefoon):

Vanuit CONTACTEN kiest u het contact van wie u het telefoonnummer wilt aanpassen met het 0900 nummer ervoor.

Toets eerst het 0900nummer, dan drie keer de ‘*’ toets, en de letter ‘p’ verschijnt vervolgens in uw scherm. Dan toetst u het complete telefoonnummer wat u wilt bellen. U ziet dan het volgende: 09000781p00441234567 (als voorbeeld, een telefoonnummer in Engeland). De p geeft de pauze aan welke nodig is tussen het 0900 nummer en het telefoonnummer.

Siemens/Panasonic pauze programmeren:

(voor de meeste modellen, anders raadpleegt u de handleiding van uw telefoon):

Vanuit CONTACTEN kiest u het contact van wie u het telefoonnummer wilt aanpassen met het 0900 nummer ervoor.

Toets het 0900 toegangsnummer, en hou dan de “0″ ingedrukt tot het “+” verschijnt. Daarna het telefoonnummer. U ziet dan: 09000781+004912334567 (als voorbeeld een nummer in Duitsland). Het + teken geldt voor een goed geprogrammeerde pauzetoets.

Motorola/Ericsson pauze programmeren:

(voor de meeste modellen, anders raadpleegt u de handleiding van uw telefoon):

Toets het 0900 toegangsnummer, en druk dan op “*” tot u de letter ‘p’ ziet verschijnen. Daarna het telefoonnummer. U ziet dan: 09000781p004912334567 (als voorbeeld een nummer in Duitsland) >>>Bovenstaande programmeringen kunnen in de loop der tijd wijzigen of verschillen per type mobiele telefoon. Raadpleeg bij afwijkingen de handleiding van uw mobiele telefoon terug.

Vaste telefoon pauze programmeren:

Voor het programmeren in uw vaste telefoon raden wij u aan even de beschrijving van uw telefoontoestel te raadplegen.

UA-40751547-1